Magyarság 2.0

A cél - változatlanul - a dokumentálás. Tárgyilagosan. Az utókornak. Ha van javaslatod, mit hagyjak az utókornak, írd a javasolt linket a kommentek közé! Lájkolok minden javaslatot, s ennek még - meglásd - lesz jelentősége. Info: http://startnap.com/freeland 2011.03.09. előtt ez volt a bevezetés. Vannak ügyek, amelyeket érdemes nem elfelejteni. Vannak információk, beszámolók, kérdések, amelyeket szintén érdemes megörökíteni. Vannak - lesznek? - civil újságirók, bloggerek, fotósok, videósok, akik fontosnak tartják dokumentálni 2011 magyar valóságát. NetSzemle.hu - A világháló legjava.

Friss topikok

  • 1.szóló: Kimaradt egy kombináció: "Minden seggbe minden lófaszt" - ez pedig nem más, mint a ... (2009.07.13. 19:50) Globalizmus
  • Fedor: Nem azért, de emlékeim ez a hír csak áprilisi tréfa volt egy blogban vagy újságban, már nem tudom ... (2009.05.15. 12:45) A Balaton még megvan?
  • cserepj: Itt egy kis adalék: www.szeretgom.hu/content/22227/ (2008.04.17. 10:53) Korrupt polgármester

Linkblog

HTML

Utolsó kommentek

  • 1.szóló: Kimaradt egy kombináció: "Minden seggbe minden lófaszt" - ez pedig nem más, mint a ... (2009.07.13. 19:50) Globalizmus
  • Fedor: Nem azért, de emlékeim ez a hír csak áprilisi tréfa volt egy blogban vagy újságban, már nem tudom ... (2009.05.15. 12:45) A Balaton még megvan?
  • cserepj: Itt egy kis adalék: www.szeretgom.hu/content/22227/ (2008.04.17. 10:53) Korrupt polgármester
  • Utolsó 20

HTML


Magyar találmány a felváltva kérdezős módszer (FKM*)

2011.04.09. 01:53 | NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok | Szólj hozzá!

 

Maga a felváltva kérdezős módszer, amely nagyon hasonlít a co-counsellinghez, amiről még bőven lesz szó, már keresem is a szakértőit, szóval maga a FKM így néz ki:

Leülünk egymással szemben és megállapodunk, hogy mennyi időt adunk a másiknak. Ez rendszerint 10 perc vagy 15 perc, de pörgősebb emberek akár 1 perces szerepcserét is választhatnak.

A lényeg ugyanis, hogy az akárhány perc alatt következetesen a FIGYELŐ (Kérdezp) szerepben maradjon az ember és a kérdéseivel törekedjen arra, hogy kibontsa a másikból, amit tulajdonképpen mondani akar. A jó riporterrel olyan érzés beszélgetni, hogy többet tudok a végén, mint amikor elkezdtük a beszélgetést, a figyelemtől és a jó kérdésekről rájövök új dolgokra is, vagy pedig már régi üzeneteket tudok hatásosabban, plasztikusabban megfogalmazni illetve bemutatni.

Ugyanannyi idő az egyiknek, mint a másiknak, a válaszokat videóra venni, feltölteni youtube-ra, és felhasználni további felhasználásra. Lájkokat gyűjteni, sk. nyilván tartani, amíg el nem készül az ezt kiszolgáló saját alkalmazásunk. (FREEland)

Mindenesetre május 14-én, tekintettel Vitray Tamás vendégszereplésére, ezt a napot ennek a témának szeretném szentelni.

A riport készítés művészete.

Vitray Tamást azért hívom meg a május 14-i tréningre, hogy amit 90 perc alatt el lehet tanulni tőle, azt eltanuljuk tőle. Már ha van kedved persze, nekem mindenesetre ez személyes célom erre a napra.

Btw. te mit kérdeznél Vitray Tamástól?

Én, megvallom, szeretnék egy nyilvános (és videóra vett) felváltva kérdezős játékot Vitray Tamástól, mert nagyon kíváncsi vagyok, "mit szed ki belőlem" a kérdéseivel és az átlagon felüli figyelmével.

További jelöltjeim, akinek most levelet is írtam, videós beszélgetésre kérve őket: Bogár László, Honti László, Villányi Péter, Domján László, és a további szereplők.

A részvételi tudnivalókat mindjárt küldön poszton is összefoglalom, de a www.telkes.tv honlapján is elolvasható már.

 

*Aki tesztelésre akar jelentkezni (Béta), először is iratkozzon fel a levelező listára, mert a további tudnivalókat ebben a zárt körben szeretném közzétenni. Minden szombat reggel küldök egy emailt az új tartalmak jegyzésével és néha egyet-egyet hét közben is, ha történik valami rendkívüli esemény, pl. egy új hálózat indulása vagy egy tv műsor nyilvános felvételre, amelyre jelentkezni lehet. A másik lehetőség, hogy magadról mesélsz: erre szolgálnak az online kérdőívek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanycsend.blog.hu/api/trackback/id/tr752811125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása