Magyarság 2.0

A cél - változatlanul - a dokumentálás. Tárgyilagosan. Az utókornak. Ha van javaslatod, mit hagyjak az utókornak, írd a javasolt linket a kommentek közé! Lájkolok minden javaslatot, s ennek még - meglásd - lesz jelentősége. Info: http://startnap.com/freeland 2011.03.09. előtt ez volt a bevezetés. Vannak ügyek, amelyeket érdemes nem elfelejteni. Vannak információk, beszámolók, kérdések, amelyeket szintén érdemes megörökíteni. Vannak - lesznek? - civil újságirók, bloggerek, fotósok, videósok, akik fontosnak tartják dokumentálni 2011 magyar valóságát. NetSzemle.hu - A világháló legjava.

Friss topikok

  • 1.szóló: Kimaradt egy kombináció: "Minden seggbe minden lófaszt" - ez pedig nem más, mint a ... (2009.07.13. 19:50) Globalizmus
  • Fedor: Nem azért, de emlékeim ez a hír csak áprilisi tréfa volt egy blogban vagy újságban, már nem tudom ... (2009.05.15. 12:45) A Balaton még megvan?
  • cserepj: Itt egy kis adalék: www.szeretgom.hu/content/22227/ (2008.04.17. 10:53) Korrupt polgármester

Linkblog

HTML

Utolsó kommentek

  • 1.szóló: Kimaradt egy kombináció: "Minden seggbe minden lófaszt" - ez pedig nem más, mint a ... (2009.07.13. 19:50) Globalizmus
  • Fedor: Nem azért, de emlékeim ez a hír csak áprilisi tréfa volt egy blogban vagy újságban, már nem tudom ... (2009.05.15. 12:45) A Balaton még megvan?
  • cserepj: Itt egy kis adalék: www.szeretgom.hu/content/22227/ (2008.04.17. 10:53) Korrupt polgármester
  • Utolsó 20

HTML


Döglött disznó

2009.03.09. 01:25 | NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok | Szólj hozzá!

Gavallér János: "Döglött disznó"
2009.03.08, 14:52 Nemzeti Hírháló

"Döglött disznó" betegségének megelőzésére nem kell lépéseket tenni: A kapitalizmus, a szociális piacgazdaság megbukott, de kimondását nem lehet elvárni se a bankspekulációs guruktól (itt Soros kivétel), se hatalmi képviseletükre berendezkedett korrupt elitértelmiségtől.
Nem szabad itt prédikálni arról, hogy mi lesz tíz év múlva (OV 1millió új munkahely tíz év múlva), mi lesz ha..., nem, ki kell mondani, hogy életképtelen egy olyan európai integráció, amely egy "hízott férget", a mesterséges tőkét szolgálja, azaz életképtelen a trösztköztársaság illúziónikus USE kitalációja. Itt Európában működésképtelen a gazdaság nagy közös cirkuszban való előadása.
Minél később ismerik be a nemzetállamok, hogy az Európai Unió egy hamvába holt próbálkozása a "döglött disznó" életben tartásának, annál jobban megsínylik a Kelet Európai országok a tőke-moslék szürcsölését. Ebből a szempontból jól beszélt OV, hiszen a logika már rég megbuktatta a spirális burjánzás végtelen gazdaságát. Igen, forrong a világ és beláthatatlan következményei lehetnek e tőzsde-illúziójátékra épült vagyongyarapodást álmodó hazugvilágot képviselő liberalizált globalizmusnak.

Semmit nem ér itt reform, évértékelő beszéd, logikára épülő gazdasági mechanizmust kell kialakítani, ahol az előállított áru kereskedelmi értékét, a munkaerő ráfordítás és az alapanyag alapján határozzák meg az emberi törvények és nem a spekulációra épülő reklámkereskedelem. Odáig építették a spekulációs haszonszerzés szabályozását, hogy az élelmiszerpiac bármikor képes az emberi szervezetre káros alapanyagokból előállított termékeket busás feláron értékesíteni, ha a spekulációs tőkéje kellő mértékű határozottsággal uralja a média piacot. Mivel a pénzoligarchiák összefonódásából működtetik a médiákat, érdeküknek bármikor, akár a szuggesztibilitás virtuális kihasználása alapján is, érvényt szereznek. A világ pragmatizált viszonyait, szükségidőszakok szerint lehet csak felosztani, így a gazdasági törvényeket függetleníteni kellene a politikai populizmus pénzhatalmától, mivel erkölcstagadó relatívizmust generál. Újra előtérbe helyeződik majd, az emberlélek mindent működtető és mindent átfogó erkölcsigazsága, az életrevalóság és az életmegőrzés fontosságát uraló közgondolkodás, nem véletlenül beszél se Soros, se Pöttering a szolidaritásról - kicsit nevetségesen, hiszen a tőzsdespekuláció-

demokráciájának hirdetői-, hisz a gátlástalanság szégyenfoltja uralja álmaikat.

Nagy szavak pufogtatása mellett szolgálni és hálát várni a világgazdaság újrafelosztásán fáradozó pénzoligarchiáktól kicsit nevetséges és szánalmas (OV), kellő hittel és határozottsággal megálljt parancsolni erkölcstelen burjánzásuknak, viszont emberileg megkerülhetetlen kötelesség.

Ránk kényszeríttetek és kialakítottak egy olyan infrastruktúrát, ami csakis a termelés központi irányítása melletti, elsorvasztja a nemzeti értékekre alapozott termelésnövekedést, kiáramoltatja a védőhálón (spekulatív tőkén) működtetett gazdaságból az összes hasznot. Mivel mind az előállított, mind a kereskedelemben keletkezett értéktöbblet fölött, ma már a múlti érdekeltségű idegen vállalatok rendelkeznek - és ezért (működő tőke) remegett a mi politikai elitünk-, az ország valuta tartalékából kérik realizálni, átutalni haszongyarapodásukat. Nem lehetséges tehát, főleg egy ilyen hatalmas hitelállománnyal, időleges talpráállása sem a gazdaságnak, hát még az életminőség helyreállítása, javítása az egész társadalomra kiterjedőleg. Ezért meg kell szüntetni elkötelezettségünket, a haldokló kapitalizmust fémjelző liberalizált tőzsdespekuláción alapuló rablógazdálkodástól.

Tehetetlenségünk hangsúlyozásával csak az erősebb akaratú, de kínai bankok által életben tartott nyugati mentalitású sunyi erő, malmára hajtjuk a vizet. "Nálunk nem lesz változás, ha azok vezetik az országot, akik a csődbe vitték" - mondta el a Fidesz elnöke. De mondott már olyat is, hogy ez egy szakma, akkor e szakmának hol vannak a magyarországi képviselői? Meg a politikai rendszerváltás megtörtént, hát akkor miért, hogyan van az, hogy most azt mondja: "A válság csak a felszíne annak a mély változásnak, amellyel a világtörténelem 80 éves korszaka lezárult" - Akkor az a politikai rendszerváltás csak arra volt jó, hogy bekormányozzák hazánkat a "szakemberek" az összedőlő liberalizált tőzsdespekulációs rablógazdálkodásba? Bizony egy elfogadható logika létezik csak: Megszüntetni az EU-s tagságunkat és bár látszatra visszaesés következik be, berendezkedni önellátásra! Másképp katarzis-élmény és nagy társadalmi összeborulás nem fog bekövetkezni! Természetesen, ha megvárjuk, míg lassan, mint minden demagóg hatalom összedől, a mesterségesen kialakított európai egység, akkor talán majd újra rajtunk veri el a port szeretett Európánk!

Érvelnek, hogy nem fogunk hitelt kapni, nem, a lelkekben hordozott érv: Mi már megfizettük Európának, önfeláldozásunkkal, a segítségét és különben is, nincs olyan tőkeáramlás, amely ne azért történne, hogy piacot, hasznot hajtson, így a demokráciának nevezett világrend kacsa. Gondolkozzunk! Azért kapunk hitelt, hogy saját hazánkban dolgozhassunk idegen érdekekért, ugyanis minden megtermelt fillér más nemzet boldogulását szolgálja mindaddig, míg a pénzoligarchiák nem fizetnek hazánkban adót és közműfejlesztést, legalább annyit, amennyit reklámra, menedzserésre költenek! Nem bal- meg jobboldali az ember, nem cigány, zsidó, vagy magyar, nem az ideológiával van baja, hanem az elosztási elv hazugságával, hiszen ugyanúgy nem tud magában a tőke termelni, mint a munkaerő, tehát az elosztásnak is egyenlő arányúnak kell lennie, azaz a korlátlan haszongyarapodás munkaerő sorvadáshoz vezet, lélekellenállásba ütközik.

"Körvonalazódik a józanság kora" -hirdeti a kiválasztott prédikációra kijelölt pártvezér. Gondolhatja-e valaki, hogy kényszer nélkül megváltozik a hatalomgyakorló elit? A válasz, nem. Elvesztegetett időt töltünk a hazugdemokrácia zsákutcájában, hiszen csak és kizárólag az erősebb akarata érvényesül. Így Magyarországon is az MSZMP-hez lojális gazdasági vezetők terjeszthették csak hatalmukat a kapitalizmusban, és pediglen oly mértékben, hogy mára az emberi érzéseket média hatalmuk által, úgy alakítsák, ahogy nekik tetszik. Vagy a saját talpunkra állunk, vagy a pénzoligarchiák hatalmának pusztulásával pusztul magyarság érzetünk, ezzel hagyjuk kihalni az emberiségből a szeretet és testvériség eszményét! Hizlaljuk-e tehát a disznót tovább?

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanycsend.blog.hu/api/trackback/id/tr56990518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása