Magyarság 2.0

A cél - változatlanul - a dokumentálás. Tárgyilagosan. Az utókornak. Ha van javaslatod, mit hagyjak az utókornak, írd a javasolt linket a kommentek közé! Lájkolok minden javaslatot, s ennek még - meglásd - lesz jelentősége. Info: http://startnap.com/freeland 2011.03.09. előtt ez volt a bevezetés. Vannak ügyek, amelyeket érdemes nem elfelejteni. Vannak információk, beszámolók, kérdések, amelyeket szintén érdemes megörökíteni. Vannak - lesznek? - civil újságirók, bloggerek, fotósok, videósok, akik fontosnak tartják dokumentálni 2011 magyar valóságát. NetSzemle.hu - A világháló legjava.

Friss topikok

  • 1.szóló: Kimaradt egy kombináció: "Minden seggbe minden lófaszt" - ez pedig nem más, mint a ... (2009.07.13. 19:50) Globalizmus
  • Fedor: Nem azért, de emlékeim ez a hír csak áprilisi tréfa volt egy blogban vagy újságban, már nem tudom ... (2009.05.15. 12:45) A Balaton még megvan?
  • cserepj: Itt egy kis adalék: www.szeretgom.hu/content/22227/ (2008.04.17. 10:53) Korrupt polgármester

Linkblog

HTML

Utolsó kommentek

  • 1.szóló: Kimaradt egy kombináció: "Minden seggbe minden lófaszt" - ez pedig nem más, mint a ... (2009.07.13. 19:50) Globalizmus
  • Fedor: Nem azért, de emlékeim ez a hír csak áprilisi tréfa volt egy blogban vagy újságban, már nem tudom ... (2009.05.15. 12:45) A Balaton még megvan?
  • cserepj: Itt egy kis adalék: www.szeretgom.hu/content/22227/ (2008.04.17. 10:53) Korrupt polgármester
  • Utolsó 20

HTML


Fogyasztóvédelem - másképp

2009.03.09. 21:58 | NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok | Szólj hozzá!

SAJTÓKÖZLEMÉNY – 2009. március 7.
FOGYASZTÓVÉDELEM - MÁSKÉPP
www.nepszavazas.lapunk.hu
Újabb időhúzó, értelmetlen fellebbezések!
Február 23-án arról értesültem, hogy a THM utólagos, bank általi változtathatatlanságára és a gázszolgáltatás fogyasztó kérésére történő, gázóra leszerelése nélküli szüneteltetésére vonatkozó, OVB által 2009. február 4-én hitelesített kérdéseimet, hasonlóan az ingatlanhitelekhez kapcsolódó másik három népszavazási kérdéshez, szintén megtámadták az Alkotmánybíróságnál! Bizonyára nem véletlen az a mai hír, hogy egy hónappal az OVB hitelesítő döntését követően a parlament gazdasági bizottsága végre a THM kérdésével foglalkozott!
A mai napon, március 9-én azt az információt kaptam, hogy az OVB által február 13-án jóváhagyott, azaz hitelesített, a lakossági ivóvíz-szolgáltatás alapdíjának eltörlésére vonatkozó aláírásgyűjtő ívem ellen is fellebbezést nyújtott be valaki a taláros testületnél!
Úgy tűnik tehát, megpróbálnak időt nyerni a bankok és a szolgáltatók. Sebaj, az AB döntését kivárom (jelenleg így már összesen 6 kérdésem "parkol" ott), és ha ők is jóváhagyják az OVB döntéseit, amire véleményem szerint komoly esély van, akkor ezekben a kérdésekben is indulhat az aláírásgyűjtés, mely jelenleg a nepszavazas.lapunk.hu honlapról letölthető 4 kérdésben (távhő ármeghatározás, távhő-, áram-, gáz alapdíj eltörlése) már folyik.
Médiacsend!
A média hallgatása döbbenetes a közüzemi szolgáltatók és bankok fogyasztóellenes magatartása ellen indított, az eddigiek közül talán a legjelentősebb hatással kecsegtető civil fogyasztóvédelmi magánakciót illetően.
Televízió képernyőn eddig az akció kezdete, azaz január 12-e óta eltelt közel 2 hónap alatt mindössze 1 alkalommal, összesen mintegy 5 perc időtartamban szólalhattam meg!
Két országosan fogható és egyetlen vidéki helyi rádióban kaphattam néhány percet, egy internetes portál és egy hetilap keresett meg és közölt interjút a népszavazási kezdeményezésről! Alig egy-két portál adta közzé egy sajtóközleményemet és egy napilap közölt rövid cikket az akcióról. Talán azért, mert érthetetlen
számukra, ha valaki nem lép fel támadólag senkivel szemben, hanem igyekszik lehetőség szerint politikamentesen, személyeskedések nélkül, a napjainkban nem divatos szakmai és észérvekkel megjelenni?
Két hónap alatt az adóforintjainkból fenntartott, elméletileg közszolgálati, pártatlan és
elfogulatlan látható és hallható „kincstári” média semmilyen lehetőséget nem biztosított a
megszólalásra és ismereteim szerint egyáltalán nem tudósított arról, hogy fogyasztóvédelmi népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtése folyik! De ugyanígy mélyen hallgatnak a híradást fő profiljuknak tekintő kereskedelmi TV, rádiócsatornák és internetes hírportálok is. Szomorú statisztika.
Hallgatni arany! A bankok és közüzemi szolgáltatók aranya!
Budapest, 2009. március 7.
Tardi Edgár
nepszav@gmail.com

 

Címkék: média népszavazás tardi edgar

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanycsend.blog.hu/api/trackback/id/tr69992393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása