Magyarság 2.0

A cél - változatlanul - a dokumentálás. Tárgyilagosan. Az utókornak. Ha van javaslatod, mit hagyjak az utókornak, írd a javasolt linket a kommentek közé! Lájkolok minden javaslatot, s ennek még - meglásd - lesz jelentősége. Info: http://startnap.com/freeland 2011.03.09. előtt ez volt a bevezetés. Vannak ügyek, amelyeket érdemes nem elfelejteni. Vannak információk, beszámolók, kérdések, amelyeket szintén érdemes megörökíteni. Vannak - lesznek? - civil újságirók, bloggerek, fotósok, videósok, akik fontosnak tartják dokumentálni 2011 magyar valóságát. NetSzemle.hu - A világháló legjava.

Friss topikok

  • 1.szóló: Kimaradt egy kombináció: "Minden seggbe minden lófaszt" - ez pedig nem más, mint a ... (2009.07.13. 19:50) Globalizmus
  • Fedor: Nem azért, de emlékeim ez a hír csak áprilisi tréfa volt egy blogban vagy újságban, már nem tudom ... (2009.05.15. 12:45) A Balaton még megvan?
  • cserepj: Itt egy kis adalék: www.szeretgom.hu/content/22227/ (2008.04.17. 10:53) Korrupt polgármester

Linkblog

HTML

Utolsó kommentek

  • 1.szóló: Kimaradt egy kombináció: "Minden seggbe minden lófaszt" - ez pedig nem más, mint a ... (2009.07.13. 19:50) Globalizmus
  • Fedor: Nem azért, de emlékeim ez a hír csak áprilisi tréfa volt egy blogban vagy újságban, már nem tudom ... (2009.05.15. 12:45) A Balaton még megvan?
  • cserepj: Itt egy kis adalék: www.szeretgom.hu/content/22227/ (2008.04.17. 10:53) Korrupt polgármester
  • Utolsó 20

HTML


Ha van újságiró ismerősöd, küldd el neki!

2009.02.03. 11:36 | NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok | Szólj hozzá!

Tisztelt Szerkesztőség!

Ezúton szeretném figyelmébe ajánlani újonnan létrejött szervezetünket, a Banki Károsultak Önvédelmi Szövetségét.


A szervezet annak a mintegy 100 000 kisbefektetőnek az érdekképviseletét vállalja fel, akik a gazdasági válság kirobbanásának idején nyílt végű ingatlanalapokban tartották megtakarításaikat. A PSZÁF döntésének értelmében november 7-én lehetővé vált, hogy a pénzintézetek egyoldalúan úgy módosítsák szerződési feltételeiket, hogy a befektetők csak 90 forgalmi nappal azt követően kaphatják kézhez ingatlanalapba tartott pénzüket, hogy ez irányú igényüket a bankfiókban bejelentették. (Ez több mint 4 hónap!) A szerződési feltételek erre vonatkozó egyoldalú módosításáról a pénzintézetek sok esetben nem is tájékoztatták az ügyfeleket, annak ellenére, hogy ez jogszabályi kötelezettségük lett volna!

A kisbefektetők kiszolgáltatottságát tovább fokozza, hogy az ingatlanalapokba fektetett megtakarításaikhoz nem a pénz felvételének napján érvényes árfolyamon, hanem a kiadás napján számított - azaz 90 forgalmi nappal későbbi - árfolyam alapján juthatnak hozzá. Figyelembe véve, a jelenlegi gazdasági helyzetet ezek az emberek a pénzügyi válság legnagyobb vesztesei lehetnek, hiszen félő, hogy befektetéseik a három hónapos időtartam alatt jelentősen elértéktelenedik. Mintegy százezer ember - közvetve százezer család - befektetéseiről van szó, akik korábban azért döntöttek a nyílt végű ingatlanalapok mellett, mert azokat kedvező kamatozással és mérsékelt kockázattal hirdették meg a pénzintézetek.

A szervezetünk által képviselt károsultak között van olyan, akik frissnyugdíjasként a több évtized alatt összekuporgatott megtakarításait szerette volna kamatoztatni a nyílt végű ingatlanalapok segítségével. A jelen pillanatban úgy tűnik, egy élet munkája veszik oda néhány hét alatt.

Szervezetünk a kialakult helyzetért az elhibázott gazdaságpolitikát teszi felelőssé, és azokat a politikusokat, "szakembereket", akik döntésekkor nem a kisbefektetők, a magyar átlagpolgárok érdekeit tartották szem előtt, hanem olyan bankokét, amelyek anyavállalatai külföldi kézben vannak.

Kérem Önöket, hogy szíveskedjenek hírt adni szervezetünk létrejöttéről, illetve a károsultak problémájáról! A Banki Károsultak Önvédelmi Szövetségének tagjai között több károsult van, aki arccal és névvel szívesen vállalkozik arra, hogy riportalanyként a cikkek elkészítésében részt vegyen, szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

A Banki Károsultak Önvédelmi Szövetsége az alábbi célokat tűzte maga elé:

felvállalni a bankok és érdekeltségeik károsultjainak érdekvédelmét,

segíteni abban, hogy a befektetők ne saját kárukon tapasztalják meg a banki szolgáltatások hiányosságait,

elérni, hogy ne mindig az ügyfél legyen a vesztes fél,

rámutatni a banki ügyfelek érdekvédelmében tapasztalható jogszabályi hiányosságokra,leleplezni az úgynevezett szakértők érdekeit,vitába szállni a hátsó szándék által diktált nyilatkozatokkal,és rámutatni az évtized befektetési botrányára, ami az ingatlanalapokkal történt.

Szívesen fogadjuk a további károsultak, érdeklődők jelentkezését is!

A szervezet ideiglenes honlapja az alábbi címen érhető el:

http://help.try.hu

Amennyiben hiteles megszólalóra lenne szüksége a riportok elkészítéséhez, vagy további kérdésük van a szervezet működésével vagy az ingatlanalapokkal kapcsolatban, a szervezet kezdeményezőjét készséggel áll rendelkezésére.


Dr. Telkes József
pszichiáter, fejvadász
a Banki Károsult Önvédelmi Szövetségének kezdeményezője


E-mail: karosultak@gmail.com

Címkék: sajtó ingatlanalapok károsultak

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanycsend.blog.hu/api/trackback/id/tr95919496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása