Magyarság 2.0

A cél - változatlanul - a dokumentálás. Tárgyilagosan. Az utókornak. Ha van javaslatod, mit hagyjak az utókornak, írd a javasolt linket a kommentek közé! Lájkolok minden javaslatot, s ennek még - meglásd - lesz jelentősége. Info: http://startnap.com/freeland 2011.03.09. előtt ez volt a bevezetés. Vannak ügyek, amelyeket érdemes nem elfelejteni. Vannak információk, beszámolók, kérdések, amelyeket szintén érdemes megörökíteni. Vannak - lesznek? - civil újságirók, bloggerek, fotósok, videósok, akik fontosnak tartják dokumentálni 2011 magyar valóságát. NetSzemle.hu - A világháló legjava.

Friss topikok

  • 1.szóló: Kimaradt egy kombináció: "Minden seggbe minden lófaszt" - ez pedig nem más, mint a ... (2009.07.13. 19:50) Globalizmus
  • Fedor: Nem azért, de emlékeim ez a hír csak áprilisi tréfa volt egy blogban vagy újságban, már nem tudom ... (2009.05.15. 12:45) A Balaton még megvan?
  • cserepj: Itt egy kis adalék: www.szeretgom.hu/content/22227/ (2008.04.17. 10:53) Korrupt polgármester

Linkblog

HTML

Utolsó kommentek

  • 1.szóló: Kimaradt egy kombináció: "Minden seggbe minden lófaszt" - ez pedig nem más, mint a ... (2009.07.13. 19:50) Globalizmus
  • Fedor: Nem azért, de emlékeim ez a hír csak áprilisi tréfa volt egy blogban vagy újságban, már nem tudom ... (2009.05.15. 12:45) A Balaton még megvan?
  • cserepj: Itt egy kis adalék: www.szeretgom.hu/content/22227/ (2008.04.17. 10:53) Korrupt polgármester
  • Utolsó 20

HTML


Tulajdonképpen dühös vagyok, hogy érdekvédelemre megy el most már a harmadik hónapom

2009.01.19. 22:49 | NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok | Szólj hozzá!

Azt hiszem le fogom számlázni az elmúlt 2,5 hónap "ingatlanalapokkal" töltött időmet a PSZÁF-nek, mert az amit csinálok, az ennek a hivatalnak lenne a dolga.

Ha valaki veszi a fáradtságot ls józan ésszel végiggondolja, maga is rájön a nyilvánvaló tényre: bank szerződést szegett a befektetőkkel, egyoldalúan, és a befektetők kárára módositotta a visszaváltás szabályait. Erdetileg azonnali visszaváltást igértek, mára azonban ez az "azonnal" 42 nap. Ráadásul nem a visszaváltási igény bejelentésekor váltják vissza a jegyeket, hanem a "türelmi idő" lejártakor érvényes értéken. Magyarul ha valaki November 24-én kérte a jegyeinek a visszaváltását, az majd idén áprilisban jut a pénzéhez. De hogy mennyihez, azt nem lehet tudni.

A mai nap nagy mérföldkő a szevezkedésünk történetében. Közlemény:

 

 

Az ingatlanbefektetési alapok felfüggesztését követően az érintett nagyszámú károsult érdekeinek képviseletére elsődlegesen az interneten szerveződő

 

 

Banki Károsultak Önvédelmi Szövetsége

 

 

nevében egy magánszemély január 19-i beadványában kérte, hogy az Alkotmánybíróság semmisítse meg a tőkepiaci törvény (Tpt.) tavaly november végén rendkívüli gyorsasággal megalkotott módosításának több rendelkezését. Mivel a törvény ezeket a rendelkezéseket a hatályba lépést megelőzően elhelyezett befektetésekre is alkalmazni engedi, a Szövetség ezt ellentétesnek ítéli az Alkotmánynak a jogbiztonságra és a tulajdonvédelemre vonatkozó előírásaival. Ezért kérik az utólagos normakontrollt.

 

Banki Károsultak Önvédelmi Szövetsége
- Email:
karosultak@gmail.com

 

Végre eljutottunk idáig. Kiváncsi vagyok, lesz-e valami visszhangja, vagy marad a süket csend. Néha szó szerint úgy érzem magam, hogy pusztába kiáltok. :)

Szóval dühös vagyok, hogy a PSZÁF nem hogy nem végzi a dolgát, hanem egy kritikus helyzetben nem védte meg a befektetők érdekeit. Azt ugyanis elég nehéz lenne fogyasztóvédelemnek nevezni, hogy jóváhagyja, sőt felszólitja a bankokat, hogy nyugodtan szegjék csak meg a fogyasztókkal kötött szerződésüket.

Ráadásul ezt nem mondják ki, hanem pofátlan módon a megvezetett fogyasztókat teszik felelőssé. Miközben szűk szakmai körben a szakemberek lassan elismerik, hogy a nyilt végű ingatlanalapok konstrukciójába eleve kódolva volt a bukás, vagyis lényegében egy gyári hibás terméket adtak el nekünk a bankok.

Sajnálom az időmet a hivatalokkal való levelezgetésre, különösen mert nem nagyon sietnek válaszolni a hivatalok.

Gyurcsány? Orbán?

GYF nevében a Miniszterelnöki Hivatal egyik munkatársa válaszolt. Arról tájékoztatott, hogy az illetékes minisztérimokhoz (Pm) továbbitja a kérdéseimet. Az volt december elején valahol itt van a levelek között.

OV nem válaszolt, sem ő, a honlapján beirt kérdésekre, sem emailen, sem a munkatársai, sem a pártja - csak a nagy süket csönd.

A Versenyhivatallal az a helyzet, hogy az egyik elnökhelyettes asztalán van a kérésünk, vagyis hogy vizsgálják ki a nyilt végű ingatlanalapok felfüggesztésének körülményeit, mivel az interneten talált dokumentum szerint az egyik nagybank megzsarolta a kisebb piaci szereplőket és kiverekedte azt a döntést, hogy az összes alapot felfüggesszék. (Tudni kell, hogy a 29 ingatlanalapból csak 2 volt bajban.)

A Pszáf elnöke nem a valós tájékoztatást adta, amikor első nyilatkozataiban arról beszélt, hogy nem voltak likviditási zavarok. A "pánik megelőzése" cimű magyarázat sem fogadható el, hiszen semmiféle pánik nem volt addig, ameddig a PSZÁF fel nem függesztette az alapokat.

Végül a PSZÁF elnökétől szerintem elfoadhatatlan, hogy ne álljon szóba a károsult befektetőkkel.

Mindezek alapján azt javasoltam a többieknek, hogy szólitsuk fel lemondásra Farkas Istvánt, a PSZÁF elnökét - de leszavaztak. Időközben kiderült, hogy van a szereplők közül egy nála is fontosabb ember, az egyik nagybank első számú embere, egyben a bankok érdekszövetségének elnöke. Természetesen ő is kapott tőlem levelet, amelyre - legalábbis eddig - még nem válaszolt. A levelet abból az alkalomból irtuk, hogy ez az úr egy vezető gazdasági lapban igen csak ellentmondásos közléseket tett. Érdemes elolvasni itt ezt a bejegyzést, ha nem ismered.

Ez egy félkész cikk, nem végleges és nincs még linkekkel ellátva. Ennek ellenére kiteszem, mert ebben a szűk körben talán lesz kérdés vagy vélemény a fentiekkel kapcsolatban.

Te leszámláznád a helyemben az érdekvédelemmel eltöltött idődet a PSZÁF-nek?

Mivel indokolnád?

Mennyit kérjek?

Tanácstalan vagyok. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanycsend.blog.hu/api/trackback/id/tr82889896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása